How to: French manicure - Stapsgewijze handleiding voor perfecte nagels thuis

How to: French Manicure - Step by Step Guide for Perfect Nails At Home - Polish Amsterdam

Een French manicure is een tijdloos en elegant nageldesign dat al tientallen jaren favoriet is onder schoonheidsliefhebbers. Deze klassieke stijl heeft een lichtroze of nude basis met frisse witte tips, waardoor je nagels een verfijnde en strakke uitstraling krijgen. In deze gids leiden we u stap voor stap door het proces om thuis een onberispelijke French manicure te bereiken. Of je nu een beginner bent of je techniek wilt perfectioneren, deze gids bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.


Wat je nodig hebt voor een French manicure

Verzamel voordat u begint alle benodigde gereedschappen en producten:

Je nagels voorbereiden

Een goede voorbereiding is de sleutel tot een langdurige French manicure. Begin met het verwijderen van eventuele oude gellak of BIAB van je nagels. U kunt onze How to: BIAB-verwijderingstutorial bekijken voor gedetailleerde instructies. Vorm je nagels met een nagelvijl en polijst het oppervlak voorzichtig om de ribbels glad te strijken. Duw je nagelriemen terug met een nagelriemduwer om een ​​nette basis voor je manicure te creëren.


Het aanbrengen van de basislaag

Voor een klassieke French manicure is een nude of roze basis ideaal om de witte puntjes te laten opvallen. Kies een BIAB-kleur die het beste bij uw huidskleur past. Breng op elke nagel een dun laagje van de gekozen kleur aan en strijk de randen glad met een fineliner. Laat elke nagel 60 tot 120 seconden uitharden onder een UV-lamp.


Het creëren van de witte tips

Tip voor beginners: Voor een zuivere en precieze lijn gebruik je tape om de toppen van je nagels af te tekenen. Plaats de tape net onder het natuurlijke witte gedeelte van je nagel en breng de witte gellak aan op de punten. Gebruik een fineliner voor precisie.


Als u zich zelfverzekerd voelt, kunt u de witte punten uit de vrije hand gebruiken. Begin aan de ene rand van de nagel en veeg met het penseel naar de andere rand. Gebruik uw fijne voering gedrenkt in vloeibare verwijderaar om eventuele fouten of oneffen lijnen op te ruimen. Laat elke nagel uitharden zodra u tevreden bent met het resultaat, om te voorkomen dat u deze opnieuw moet aanbrengen.


Afwerken met een Topcoat

De finishing touch voor een prachtige French manicure is het aanbrengen van een laag Extreme Shine No Wipe topcoat op elke nagel en uitharden onder de UV-lamp. Dit geeft glans en zorgt ervoor dat uw manicure langer meegaat.


Tips voor een perfecte French manicure

  • Oefening baart kunst: als u nog niet bekend bent met French manicure, oefen dan op een paar nagels voordat u ze allemaal doet.
  • Dunne lagen: Breng dunne lagen BIAB en gellak aan om luchtbellen te voorkomen.
  • Vaste hand: Houd een vaste hand en neem de tijd, vooral bij het aanbrengen van de witte tips.

Thuis een perfecte French manicure realiseren is makkelijker dan je zou denken. Met het juiste gereedschap en een beetje oefening kun je een klassieke en elegante look creëren die bij elke gelegenheid past. Volg deze stapsgewijze handleiding en geniet vanuit het comfort van uw huis van salonkwaliteit nagels. Veel manicureplezier!