7 fouten die u moet vermijden bij het gebruik van BIAB

7 Mistakes to Avoid When Using BIAB - Polish Amsterdam

BIAB is een revolutionair gelnagelproduct waarmee je thuis sterke, mooie nagels kunt creëren. Zelfs de meest ervaren nagelliefhebbers kunnen echter fouten maken die de levensduur en het uiterlijk van hun BIAB-manicure beïnvloeden. Door deze veelvoorkomende valkuilen te begrijpen en te leren hoe u ze kunt vermijden, kunt u ervoor zorgen dat uw nagels er op hun best uitzien. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende fouten die gemaakt worden bij het gebruik van BIAB en geven we tips waarmee u keer op keer een vlekkeloze applicatie kunt realiseren.


Fout 1: dikke lagen aanbrengen

Het aanbrengen van te veel BIAB in één laag kan leiden tot ongelijkmatige uitharding en uitharding.


Hoe te vermijden ?

 • Dunne lagen: BIAB in dunne, gelijkmatige lagen aanbrengen om een ​​goede uitharding te garanderen.
Soepele applicatie: Zorg ervoor dat u een zachte, gelijkmatige penseelstreek gebruikt om klontjes en stoten te voorkomen en gebruik onze Fine Liner om het product gelijkmatig te maken.

  Fout 2: Nagels niet goed voorbereiden

  Het overslaan van essentiële voorbereidingsstappen voor de nagel kan ertoe leiden dat BIAB niet goed hecht en tot tillen leidt.


  Hoe te vermijden ?

  • Schoon en droog: Zorg ervoor dat je nagels schoon en droog zijn voordat je begint. Verwijder eventuele oliën of resten met onze Liquid Remover of alcohol.
  • Poets het oppervlak: polijst het nageloppervlak lichtjes met ons roze bufferblok of met buffer 80/100 om een ​​ruwe textuur te creëren voor een betere hechting.
  • Duw nagelriemen terug: Duw de nagelriemen voorzichtig terug met behulp van onze roestvrijstalen nagelriemschuiver om optillen aan de basis te voorkomen.

  Fout 3: Onjuiste uithardingstijden

  Het niet gedurende de juiste tijd uitharden van BIAB kan resulteren in onvolledige uitharding en zwakke nagels.


  Hoe te vermijden ?

  • Volg onze instructies: Houd u altijd aan de uithardingstijden gespecificeerd door uw BIAB-fabrikant. Bij Polish Amsterdam raden we aan om tussen de 60 en 120 seconden uit te harden, afhankelijk van de aard van je natuurlijke nagels.
  • Gebruik een geschikte lamp: Zorg ervoor dat uw UV-lamp compatibel is met uw BIAB-product voor effectieve uitharding. Wij raden u aan om onze opvouwbare UV-lamp te kopen voor eenvoudig en efficiënt gebruik.
  • Juiste plaatsing: Plaats uw nagels correct onder de lamp om een ​​gelijkmatige uitharding te garanderen.

  Fout 4: De natuurlijke nagel te veel vijlen

  Als u de natuurlijke nagel te veel vijlt, kan deze verzwakken en schade veroorzaken.


  Hoe te vermijden ?

  • Zacht vijlen: Polijst het oppervlak lichtjes zonder al te veel druk uit te oefenen. Vermijd het overmatig dunner worden van de natuurlijke nagel. We raden u aan onze instructievideo te bekijken over hoe u uw nagels correct voorbereidt. Klik hier.
  • Gebruik het juiste gereedschap: Gebruik een fijnkorrelige buffer zoals onze bufferkorrel 80/100 om het oppervlak voorzichtig op te ruwen voor een betere hechting.

  Fout 5: Het verwaarlozen van de vrije voorsprong

  Het niet afdichten van de vrije rand van de nagel kan leiden tot afbrokkelen en loskomen.


  Hoe te vermijden ?

  • Sluit de vrije rand af: Nadat u elke laag hebt aangebracht, beweegt u het penseel langs de vrije rand van de nagel om deze af te dichten.
  • Zorg voor dekking: Zorg ervoor dat de BIAB-laag, gellak en topcoat allemaal de vrije rand begeren.


  Fout 6: Onjuiste applicatietechniek

  Onjuiste applicatietechnieken kunnen resulteren in ongelijkmatige, klonterige of slecht uitgeharde nagels.


  Hoe te vermijden ?

  • Penseeltechniek: Gebruik een zachte, vaste hand om BIAB aan te brengen. Druk niet te hard met de borstel.
  • Gelijkmatige lagen: Breng de laag gelijkmatig aan met een fineliner om klontjes en oneffenheden te voorkomen.
  • Laat elke laag uitharden: Zorg ervoor dat elke laag volledig is uitgehard onder een UV-lamp voordat u de volgende aanbrengt om zachte of plakkerige nagels te voorkomen.

  Pro tip: Om een ​​perfecte toepassing te garanderen, raden wij u aan onze instructievideo te bekijken voor het correct aanbrengen van BIAB. Klik hier .


  Fout 7: Geen toplaag gebruiken

  Het overslaan van de toplaag kan de duurzaamheid en glans van uw manicure in gevaar brengen. Zorg ervoor dat u altijd een toplaag aanbrengt om de BIAB af te dichten en een beschermlaag toe te voegen.

  Door deze veelgemaakte fouten te vermijden, kunt u thuis een mooie en langdurige BIAB-manicure bereiken. Als u aandacht besteedt aan de details van het aanbrengen, uitharden en nagelvoorbereiding, zorgt u ervoor dat uw nagels er op hun best uitzien en dat uw manicure zo lang mogelijk meegaat. Met oefenen en deze tips van experts wordt u in een mum van tijd een professional in BIAB-manicures thuis.