Het verschil tussen BIAB, gellak en acryl

The Difference Between BIAB, Shellac and Acrylic - Polish Amsterdam

Als je een nagelsalon binnenloopt, is de eerste keuze altijd de kleur. Maar wat komt er daarna? Keuze van de lengte en vorm: vierkant, rond, puntig of doodskist. Toch is de meest cruciale beslissing het kiezen van de juiste nagelbehandeling. Of het nu gaat om acryl, gellak of BIAB, elk heeft unieke eigenschappen en voordelen. Met inzichten van professionele nagelstyliste Vy Trinh van Polish Nail Bar helpen wij je een weloverwogen keuze te maken.


Acrylnagels: de klassieke keuze

Acrylnagels bestaan ​​al sinds de jaren zeventig en staan ​​bekend om hun kracht en veelzijdigheid. Ze worden gemaakt door een vloeibaar monomeer te combineren met een poederpolymeer, waardoor een harde laag op je natuurlijke nagels ontstaat. Acrylverf is geweldig voor liefhebbers van ingewikkelde nail art en langdurige duurzaamheid.


Duurzaamheid: tot 3 weken

Beste voor: langdurige ontwerpen en ingewikkelde nail art

Pluspunten: Sterk en veelzijdig

Nadelen: Sterke geur en kan hard zijn voor natuurlijke nagels


Vy Trinh raadt af om acrylverf langer dan drie weken te laten zitten en raadt professionele verwijdering aan om schade te voorkomen.


Gellak: het hybride wonder


Gellak, een hybride van gel en gewone nagellak, biedt een perfecte mix van duurzaamheid en natuurlijke afwerking. Gellak, geïntroduceerd door CND in 2010, wordt uitgehard onder UV-licht, wat een glanzende, chipvrije manicure oplevert die gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is.


Duurzaamheid: Ongeveer 2 weken

Beste voor: Natuurlijk ogende nagels met extra stevigheid

Pluspunten: Gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, minder schadelijk dan acryl

Nadelen: Gellak is niet waterbestendig of alcoholbestendig en heeft een slechte slijtvastheid, maar is gemakkelijk bij te werken met een nieuwe laag.


Pro-tip van Vy: Het is superbelangrijk om regelmatig onderhoudssessies voor je nagels te houden om verdere schade aan je natuurlijke nagels te voorkomen.


BIAB: De natuurlijke nagelredder

BIAB, oftewel Builder in a Bottle, is perfect voor mensen die hun natuurlijke nagels willen versterken. BIAB is dikker dan gellak maar flexibeler dan acryl en is ideaal voor het verbeteren van de natuurlijke nagelgroei en sterkte.


Houdbaarheid: ongeveer 3-4 weken

Beste voor: het versterken van de natuurlijke nagels en het toevoegen van lengte

Voordelen: Flexibel en minder schadelijk

Nadelen Heeft regelmatig onderhoud nodig


BIAB is zachter en flexibeler dan andere nagelbehandelingen, waardoor het een zachte optie is voor broze nagels.

Het kiezen van de juiste nagelbehandeling betekent het balanceren van duurzaamheid, flexibiliteit en de gezondheid van uw natuurlijke nagels. Of u nu kiest voor het stevige acrylaat, de natuurlijke afwerking van Shellac of het versterkende BIAB, elke optie biedt unieke voordelen afgestemd op uw wensen.

Vergeet niet dat een goede relatie met uw nagelkunstenaar en investeren in kwaliteitsbehandelingen de sleutel zijn tot mooie en gezonde nagels. Maak dus de volgende keer dat je de salon bezoekt een weloverwogen keuze en laat je nagels stralen!